Trampoliner och studsmattor online!

Köpguide trampolin

All typ av utrustning som du köper kräver många gånger att du måste veta lite innan du köper. Detta  för att produkten finns i olika typer av kvalité och köper man fel så är det egentligen ens eget fel om den inte passar för ändamålet som den var tänkt för. Om du skall börja träna eller skall köpa en trampolin eller som det också kallas för en studsmatta så finns det olika saker som är viktiga. Du vet kanske att det finns olika storlekar och att du har sett barn och vuxna använda dem. Det är viktigt för allas säkerhet att man väljer rätt och anpassar sin studsmatta till rätt sak och det skall vi tala om hur du gör nu.

Liten trampolin billigt


Först och främst så är en studsmatta anpassad till olika vikter, och skall den användas till framförallt barnen så måste du tänka på att köpa en modell som är barnanpassad. Tänk på att du som vuxen kommer troligen inte att kunna använda denna trampolin för att den kommer inte att klara din vikt. Om man vänder på steken och skall köpa en studsmatta som är till för en vuxen som då skall utföra en träning med en studsmatta så kan inte de minsta använda den eftersom mattan är inte anpassad efter deras låga vikt. Man kan helt enkelt läsa sig till vilka vikter som den kan klara av och sen så strikt följer du detta, annars kan barnet lätt göra sig illa.

När man ska köpa trampoliner eller studsmattor så skall man tänka på i första hand att titta på godset. Ramen skall vara stark och vara av rostfritt stål eller liknande, för att den placeras utomhus så det är jätteviktigt. Själva duken eller mattan som man hoppar på skall också vara av god kvalité samt vara ordentligt ansluten till fjädrarna i ramen. Man kan se det enkelt genom att syna sömmarna och finns det flera sömmar så tyder de många gånger på att den är bra. Kantskydd är en av de viktigaste sakerna att tänka på om någon skulle ramla. En studsmatta som inte har ett kantskydd skall du inte köpa, det är helt enkelt för farligt. Det är helt enkelt en överliggande skyddande kan som ligger runt kanten så än om man ramlar så slår man sig inte så hårt mot ramen vilket du kan göra om det inte finns.

Det handlar mycket om teknik när man hoppar på studsmattor och den måste man träna in. Man skall aldrig hoppa 2 personer samtidigt och det gäller också barn. Som nybörjare så skall man alltid börja med att ha skor för att avlasta kroppen innan man får in tekniken, och det tar så klart lite tid innan du känner dig helt säker. När du känner dig redo så tar du helt enkelt av dig skorna och hoppar barfota, men aldrig med strumpor eftersom du kan glida av. En studsmatta ger dig frihet i din träning och för barnen så är det en av de bästa sakerna som du kan ge dem på sommaren och jag lovar att det blir en riktig hit.

Vi samarbetar med:
Träningstips